zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Megyenap

Tolna Megyei Értékek Napja

2016. augusztus 26-án Zomba Község rendezte meg a "Vár a megye" Tolna megyei értékek napját. Tolna megye 58 települése képviseltette magát az eseményen.

A főzőversenyre 26 csapat adta le a nevezését, feladatuk pedig az volt, hogy a településükre jellemző étellel álljanak a zsűri elé. Az élő társasjátékra 12 csapat nevezett, és 12 különböző szellemi ügyességi feladatot kellett megoldani. Ezt a játékot Kincses Tolna Megye névre "keresztelték". "Jó ebédhez szól a nóta" - tartja a mondás, és ehhez igazodva a Happy Streat Band szolgáltatta az ismert zeneszámokat egyedi stílusban.

A finom ebédet követően került sor a Tolnaikumok bemutatására: 

 - A Szekszárdi történelmi borvidék és borai

 - A Györkönyi pincefalu

 - A Vármegyeháza

 - A Sárköz népművészete

 - A Gyulaji dámszarvas

 - A Bonyhádi zománcáru és zománcedény

 - A Grábóci szerb ortodox búcsú

Értékdíjas lett:

 - A Bátaszéki települési Értéktár Bizottság

 - Medina Község 

A Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke,  dr. Say István, a mezei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás illetve a Nemzeti Művelődési Intézet képviseletében Komjáthy Ágnes gratulált az elismerteknek. Ezután került sor a "Bormegyetem"-re, itt több pincészet képviselői borukat bemutatva beszéltek terveikről. 
Ezzel egyidőben a Zombai Sportpályán került sor egy 4 csapatos Megyekupára, a házigazda Zomba mellett Dunaföldvár, Decs és Paks csapatai játszottak körmérkőzést egymással, és fölényesen a földváriak végeztek az élen, Decs csapata a 2., míg Zomba a 3. helyen végzett. Jutalmul a dobogósok átvehettek egy kis ajándékcsomagot, oklevelet, valamint az első helyezett egy kupát is.

Ezt követően a kultúrális műsorok kerültek reflektorfénybe: a nagyszínpadon a Zombai Hagyományőrző Egyesület, a Zombai Székely Mesemondók és a Nagyszékelyi Pajtaszínház lépett fel.

A Tolna Megyei Önkormányzat Zomba Község Önkormányzatával és a Nemzeti Művelődési Intézettel karöltve szervezte meg az eseményt, melynek minden évben más település ad otthont.


           A színpadon az elismerteknek gratulálnak
 

 

Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 882827