zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Labdarúgás, Megye II. osztály Nyugati csoport

ZOMBA KSE - Bonyhád-Börzsöny

A 7. fordulóban az első helyen álló, s eddig lejátszott 6 hazai (!) mérkőzésén 16 pontot bezsebelő Bonyhád-Börzsöny látogatott Zombára.

A ZKSE-nél a szokásos helyzet állt fent a keret összetételét illetően, ismételten 4-5 alapembert volt kénytelen nélkülözni Hosnyánszki Zsolt, aki egyúttal lehetőséget adott néhány fiatal játékosnak. A felforgatott csapat azonban nem illetődött meg a vendégektől, és viszonylag hamar, a 12. minutumban vezetést szerzett: Häckl Ákos végzett el egy pontrúgást bal oldalról, és a kiválóan belőtt labda utat talált a börzsönyi kapuba (1:0). Meddő mezőnyfölényben futballozott a Töttős László dirigálta Börzsöny, egy nagy helyzetet és néhány lehetőséget leszámítva nem igazán adódott előttük egyenlítési esély, míg hazai oldalon Schaffler Dávid 2 ízben is növelhette volna a zombai előnyt, ám a góllövő cipő még mindig hiányzik a fiatal támadó lábáról...a félidőhöz közeledve paprikásabb lett a hangulat a pályán, a játékvezető kezéből kezdett kicsúszni a mérkőzés, ítéletivel ide és oda is tévedett néhányszor, amivel összeugrasztotta kissé a feleket, ám változás az eredményben már nem történt.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan kezdődött, a zombaiak védekezésre rendezkedtek be, remekül zárták le a területeket, a Trautmann Krisztián irányította védelem jól állta a sarat, csúsztak-másztak minden labdáért, és ha rajtuk túljártak a vendégek, Reitzi Tamás akadályozta meg őket a gólszerzésben. Egy ártalmatlan szituációt követően egy hazai kezezés történt a tizenhatoson belül, Szabó Péter sporttárs pedig a büntetőpontra mutatott. Ezzel óriási esélyt kaptak Töttősék, ám az elvégzett 11-es a felső lécen landolt és vágódott vissza a mezőnybe...talán ez lehetett volna a fordulópont. Szögletrúgásban nagy fölénnyel vezettek már a vendégek, 2 fejesük is magában hordozta a veszélyt, de rendre célt tévesztettek, és ahogy telt-múlt az idő, egyre feszültebbek lettek, veszekedtek egymással, a játékvezetővel, az ellenféllel...ez pedig nem szokott sok jót jelenteni egy csapatnak. Majdnem tömegverekedés tört ki a vendég kispad előtt, amikor is Studer Gábort borították fel az oldalvonal közelében, aztán mégis majdnem ő húzta a rövidebbet, mert a fél cserepad berontott a pályára, volt ott minden, lökdösődés, szidkozódás, nem éppen szimpatikus viselkedést mutattak be...még sem kapott senki semmilyen színű kártyalapot sem, kissé érthetetlen módon. Az utolsó 10 percben kijött többször a szorításból a ZKSE, több formás akciót is vezettek, de nem tudták eldönteni a meccset, aztán a 88. percben Schaffler Dávidot rúgták fel a félpályánál és ekkor villant először a piros lap (2 sárga lapot gyűjtött be az egyik belső védő), a 90. percben pedig már másodszor kereste elő zsebéből a "spori" a piros lapot, ezúttal is Schaffler Dávidot rántották le utolsó emberként. Az emberelőnyben gurigázó zombaiak több alkalommal is gólt lőhetettek volna, előbb a két csere hozta helyzetbe egymást: Tóth Olivér vezette bal oldalról a kapusra a labdát, önzetlenül középre passzolt, Misóczki Béla tanári módon ültette le a kapust és egy védőt is a földre, ám lövését egy másik védő blokkolta. Egy perccel később Hosnyánszki Tamás bal lába sült el majdnem, a 20 méterről leadott lövés azonban a bal kapufán csattant.

Az aktuális listavezető legyőzése mindig nagy fegyvertény, tartalékosan felállva pedig még nagyobb szó, nagyot küzdve a zombaiak megérdemelten tartották itthon a 3 bajnoki pontot!

 

Felnőtt mérkőzés:  ZOMBA KSE - Bonyhád-Börzsöny  1:0 (1:0)
Gólszerző: Häckl Ákos
Részletek ITT!

Ifjúsági mérkőzés:  ZOMBA KSE - Bonyhád-Börzsöny  4:0 (1:0)
Gólszerzők: Osztopányi Ferenc 2, Beke Bálint, Mihalovits Arnold
Részletek ITT!

      Volt okuk örömre a zombaiaknak: Häckl Ákos
             (a kép jobb oldalán) gólja 3 pontot ért

 

Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 908310