zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Falunap

Zomba Község rendezvénye

2015. júnus 27-én, szombaton került megrendezésre a Falunap. Az eseményeknek a Szabadidő park és a Sportpálya adott otthont. Idén is rendeztek főzőversenyt, kispályás labdarúgó tornát, különböző családi vetélkedőket, kerékpáros túrát, kutyaszépségversenyt, sportpuska és íjászversenyt. 
 
Több száz látogató érkezett a nap folyamán Zombára, akik színvonalas programoknak lehettek szemtanúi illetve vehetettek részt rajta. A főzőversenyre finomabbnál finomabb ételeket készítettek a helyiek, és vidékiek egyaránt. Eközben a sportpályán 18 csapat részvételével zajlott a falunapi kispályás labdarúgó torna. A gyermekek is megtalálhatták a nekik való programokat, mint pl. arcfestés, tetoválás, gyöngyfűzés. Még a délelőtti órákban találkozhattak a kilátogatók az egészség udvarral, kutya szépségversennyel, galamb kiállítással, valamint katonai és katasztrófa bemutatóval. Sportpuska és íjászverseny is szerepelt a programban a helyi általános iskola szervezésében.

A főzőverseny (az ételeket a Venesz-díjas mesterszakács, Kovács János értékelte) és a labdarúgó torna lezárása, eredményhirdetése után Szűcs Sándor köszöntötte a nagyérdeműt, majd kultúrális programok következtek a nagy színpadon gyenge, szitáló eső közepette. Az estéhez közeledve az Orosházi Fúvószenekar tartott könnyűzenei műsort, ezután következett egy jubiláns együttes, a Zombai Hagyományőrző Egyesület, akik a 25. születésnapjukat ünnepelték. Az egyesület aktív tánccsoportjai mellett felléptek a régi táncosok, kísérő zenekarok, és különböző meghívott partner csoportok. Ezt követően került sor a már szokásosnak nevezhető látványos tűzijátékra, majd az egész napos események után a Stinky Rodders együttes zárta le a Falunapot egy fergeteges rock koncerttel.

     Főzőverseny díjazottjai: 
           1. Schäffer János
           2. Varga Zsolt
           3. Orosházi Kolbászklub
 
     Kispályás Labdarúgó Torna érmesei:
           1. Kis Dankó (Szekszárd)
           2. Harold (Felsőnána)
           3. Dani és a Haverok (Tolna) 
 
     Kutyaszépségverseny díjazottjai:
           1. Szabó István
           2. Boros Tibor
           3. Häckl Norbert
 
A fényképeket készítette: Balogh Andrea, Illés László és Hosnyánszki Tamás
 

 
Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 908374