zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Falunap

Zomba Község rendezvényei

2018. június 23-án, szombaton került megrendezésre a Falunap és egyben a XI. Bográcsfesztivál.

A reggeli gyülekező közepette lehetett nevezni a szokásos főzőversenyre és a kispályás labdarúgó tornára is. A gyermekek szórakozásáról a Hajdu-PRO_KO Kft. gondoskodott a színpadon, akik különböző ügyességi versenyeken játszhattak, és idén sem maradhatott el a gyönyfűzés, tetoválás, arcfestés, egészségudvar, baba-mama sátor, népművészeti kellékek készítése. A gyümölcssarok mellett az egészséges táplálkozásról is informálódhattak az arra járók.
Két testvértelepülés önkormányzati küldöttsége is tiszteletét tette a rendezvényen, így a német Hanstedt és az erdélyi Vajasd is.

 

Az ételminták leadása és a kispályás labdarúgó torna befejeztével került sor az eredményhirdetésre Szűcs Sándor polgármester jóvoltából, aki 14 órakor köszöntötte az egybegyűlteket. 

 

A kispályás labdarúgó torna végeredménye:

1. Dani és a haverok
2. Bonyhád-Börzsöny
3. Kéty

4. Másnaposok
5. Kölesd
6. Etil alakulat
7. Sivatagi rohamcsigák

Az első 3 helyezést elérő csapatok egy serleggel gazdagodtak.

A főzőverseny végeredménye:

1. Orosháza
2. Murga
3. Misóczki Béla

 
 

Az eredményhirdetést követően a színpadon a Hajdu-PRO_KO Kft.-t kulturális programok váltották, melynek keretein belül felléptek az Óvodások, az Őszirózsa népdalkör, a Zombai Általános Iskola tánccsoportjai, a Zombai Virágszálak Roma Club, a Székely Mesemondók, a Sonnenblumen Német Kórus, a Margaréta Asszonykórus, a Zombai férfi dalkör és nem utolsósorban a Vajasdi Hagyományőrző tánccsoport.

 

17 órától következett a "Szöcske" akrobatikus rock and roll csoport fellépése.

18 órától kezdődött a Folklór est hazai és vendég fellépőkkel. Műsort adott a Zombai Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja, a Mórahalmi, a Magyaregregyi, valamint a Vajasdi (Erdély) tánccsoport.

 

Este 21 órakor érkezett el a nap legnagyobb érdeklődéssel várt programja, egy akusztikus koncert Péter Szabó Szilviától, aki annak idején a Nox együttessel lett híres. A fantasztikus hanggal megáldott énekesnő 1 órát énekelt, majd ezt követően fotózkodni lehetett vele, dedikált, és az Ébredő címet viselő CD-t is megszerezhették tőle rajongói. 

 

Eközben a Falunap utolsó programja is kezdetét vette, egy látványos tűzijátékkal tette fel az i-re a pontot Zomba Község Önkormányzata.

 

 

                

Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 882797