zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Zajlik az élet Zombán

2015. június 27. Falunap

Forrás: TEOL

Változatosság és sokszínűség jellemzi Zomba kulturális életét. A rendezvények szervezésénél kiemelt szempont a közösségépítés.

A település önkormányzata minden évben színes és változatos programok szervezésével biztosítja a lakosság számára a kikapcsolódást. A rendezvények egyik színfoltja a június utolsó szombatján lebonyolított Falunappal egybekötött bográcsfesztivál, ahol a 25 éve alakult Zombai Hagyományőrző Egyesület tánccsoportjának jubileumi fellépése volt a nap egyik fénypontja. A fesztivál erényeivel kapcsolatban a vidámságot, a több helyszínen zajló programokat lehet kiemelni a gasztronómiai kínálat változatossága mellett.

A Falunap keretén belül nyolcadik alkalommal rendezték meg a bográcsfesztivált, amelyen a település csoportjain kívül a szomszédos- és testvértelepülések csapatai, küldöttségei is részt vettek, és megmérettették magukat. Az ételeket Kovács János Venesz-díjas mesterszakács bírálta. Idén első alkalommal bevonták a helyi hobbi állattenyésztőket, így galambkiállítás és kutya szépségbemutató színesítette a műsort. A fiatalokat is megszólította a rendezvény: az óvodásoktól a kamaszokig mindenki megtalálhatta a korosztályának megfelelő elfoglaltságot. Az iskola szervezésében légpuskás lövészverseny és íjászverseny szerepelt a vigasság napirendjén. A családi vetélkedő keretén belül nemcsak egyének és családok, hanem összeszokott közösségek is versenyezhettek egymással. Az elmúlt évekhez hasonlóan a sport sem maradhatott ki az összejövetel felhozatalából, idén is népszerű volt a kispályás labdarúgótorna, melyre ismét sok csapat nevezett.


Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Mártonfai Dénes
 

A bográcsfesztivál után már nagy erőkkel folyik a július 3. és 5. között lebonyolítandó országos fogathajtó verseny szervezése. A nyarat kihasználva a település lakói készülnek az őszi szüreti napokra, valamint a novemberi Márton-naphoz kapcsolódó gasztronómiai programokra, és a karácsonyi ünnepkört megelőző négy vasárnap eseményeire.

Csapadékvíz-elvezetés, járdafelújítás
 

– A településfejlesztési stratégia elemei közül az elmúlt évek nagy volumenű beruházásait követően további kötelező feladatok várnak 2015-ben az önkormányzatra – ismertette Szűcs Sándor, Zomba polgármestere. – Az intézmények működési célú támogatásai mellett 2015-ben a település élhetőbbé tételét szolgáló beruházások megvalósítása az elsődleges cél. Az EU-s pályázatok mellett a megyei fejlesztési alapból a település közterületeinek fejlesztése élvez elsőbbséget. A jövőbeni feladatok között szerepel a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése és a gyalogos járdák felújítása. Az infrastrukturális fejlesztések mellett nagy hangsúlyt kívánunk fordítani a kulturális és közművelődési programok teljes palettájára. Szorosabb együttműködést szeretnénk kialakítani a településen működő civil szervezetekkel, melyeket a falu programjainak lebonyolításába is bevonunk.

Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 924585