zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Labdarúgás, Megye II. Nyugati csoport

Kéty - ZOMBA KSE

A ZKSE a szomszédvári derbin 4:4-re végzett Kétyen.

Ideális, "futballidő"-nek nevezett körülmények (napsütés, 25 fok) fogadták a csapatokat Kétyen, a legnagyobb rangadón. A pályát nagyjából 100-120 néző állta körbe, és várta nagy érdeklődéssel, mire megy egymással a legutóbbi 2 bajnokság aranyérmese, akik egyáltalán nem kezdték jól az idei szezont.

Némi tapogatózás és zombai mezőnyfölény után egy "hulló falevél" típusú fejesgóllal megszerezték a hazaiak a vezetést a 15. percben Koszorú Zoltán révén (1:0), majd újabb 15 perc elteltével Fazekas Ákos mesteri emelésével megduplázták előnyüket (2:0). Ekkor már nem volt pályán Schaffler Dávid, aki megsérült, helyére pedig Kerekes Róbert állt be. A zombaiak továbbra is uralták a meccset, de néhány helyzettől eltekintve nem találták az utat Erdős Norbert kapuja felé, aztán mégis 5 perc alatt sikerült egyenlíteniük. A 40.percben Osztopányi Ferencet buktatták a 16-oson belül, a büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (2:1), majd újból vele szemben szabálytalankodtak a 44. percben, a labdát pedig ismét higgadtan helyezte a hazaiak kapujába "Osztó" (2:2), így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. 

A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, és az első félidő "hagyománya" után ismét negyed óra kellett egy kétyi találathoz, Fazekas Ákos juttatta vezetéshez csapatát másodszor a mérkőzésen a 60. percben (3:2).  A változatosság kedvéért 15 perccel később egyenlített a vendég csapat, egy kezezés után a játékvezető a 3. büntetőjét is megítélte a ZKSE javára, Osztopányi Ferenc pedig ezt is kihasználta, MESTERHÁRMAS! (3:3) A kétyieket hidegzuhanyként érhette az egyenlítés, ugyanis 1 perccel később már vesztésre álltak, Csizmazia Ferenc beadása találta üresen a játékos-edző Hosnyánszki Zsoltot, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított (3:4). Ekkor úgy tűnt, eldől a 3 pont sorsa, sőt növelhette is volna előnyét a vendég gárda,aztán a hazaiak egy távoli lövését Reitzi Tamás tolta ki a felső sarokból óriási bravúrral, majd Szilágyi Viktor bombázta szét a felső lécet egy kapásból elengedett lövéssel. A 84. percben Fazekas Ákos egy kapu előtti kavarodás után kialakította a végeredményt (4:4), és így ő is MESTERHÁRMAST ért el.

 

Összegzésként: jó idő, sok gól (mindkét oldalon egy-egy triplázó játékos), igazságos pontosztozkodás született a derbin. Visszavágó tavasszal Zombán...

 

Felnőtt mérkőzés: Kéty - ZOMBA KSE  4:4 (2:2)

Gólszerzők: Fazekas Ákos 3, Koszorú Zoltán illetve Osztopányi Ferenc 3, Hosnyánszki Zsolt
Részletek ITT!

 

Ifjúsági mérkőzés: Kéty - ZOMBA KSE  1:5 (0:2)

Gólszerzők: Bodor Marcell 3, Studer Gábor, Schumacher Dominik
Részletek ITT!

 

              A triplázó Osztopányi Ferenc (8) és Bozsó Gábor (18)

 

 

Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 831915