zomba.hu
ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Falunap

2016. június 25-én rendezte meg Zomba Község Önkormányzata a IX. Bográcsfesztivállal egybekötött Falunapot a Kastélyparkban és a Sportpályán.

Igazi kánikulai idő fogadta a kilátogatókat, ennek tükrében a park "bejáratánál" egy vízpermetező kaput is felállítottak, mely némi felfrissülésre kínált esélyt... A rendezvényt 9 órakor nyitotta meg Szűcs Sándor polgármester a Kastélyparkban, ismertetve a programokat. 
A már megszokott versenyekre is eddig lehetett nevezni, ide tartozott a főzőverseny, íjászverseny, különböző családi vetélkedők és nem utolsó sorban a kispályás foci.

Nem sokkal később nyitott a gyermekjátszó és a kézműves udvar is, ahol a gyermekek találhattak maguknak megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket, majd ezt követte a galambkiállítás és az egészségudvar nyitása.

Az ételminták begyűjtése után, az eredményhirdetésig 2 csoport is fellépett a színpadon, előbb a Sióagárdi Fecske bábcsoport műsorát tekinthette meg a nagyérdemű, majd egy keleti táncbemutatót nézhettek végig. 
Délután 3 óra környékén került sor a rendezvény köszöntésére és az eredményhirdetésre. Íjászverseny, főzőverseny, majd a kispályás foci torna eredményeit hallhatták Szűcs Sándor és Tóth Ádám alpolgármester közreműködésével.

Ezt követően a Csurgó Zenekar gyermekműsora vette át a főszerepet, majd kulturális gyermek és felnőtt műsorok következtek: felléptek a Zombai Óvodások, a Zombai Iskola néptánccsoportjai, a Zombai Virágszálak, a Zombai Nyugdíjasok, aztán a Székelymesemondók előadása következett. 17 órás kezdéssel a Szöcske modern tánccsoport mutatványainak tapsolhatott a közönség, ezt könnyűzenei műsor váltotta, Kovács Gergő énekművész jóvoltából. Az Orosházi fúvószenekar 1 órás koncertje tartotta jó hangulatban a falunapra összegyűlt barátokat, majd újabb énekművész fellépése következett, Ferencz Orsolya kápráztatta el az egybegyűlteket. Sötétedéskor, a kivilágított színpadon a "Folklór ma", Csurgó Zenekar és a Zombai Hagyományőrző Egyesület közös fellépése vonzotta a tekinteteket a színpadra.
 

Tóth Ádám alpolgármester és Szűcs Sándor polgármester
                   hirdetik ki a versenyek eredményeit

 

  
 

 

Rögzítse az eseményt saját naptárjába
okostelefonjával, így nem marad le róla...
www.zomba.hu | Copyright © 2020 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 910714